HTML

Görög est

2013.07.26. 17:58 dr.feketeleves

Sziasztok! A mostani részben kicsit megpróbálom összefoglalni a görögökkel kapcsolatos tapasztalataimat, meg persze valamennyit írok magamról is. Előre megsúgom, hogy most sem tervezek túl hosszú beszámolót készíteni.

Mivel a szállodában telnek a mindennapjaim, így az itt lévő görög dolgozókkal tudok csak ismerkedni. A legtöbbjüknek ez a 6 hónap teszi ki az éves munkaidőt. A felszolgálók, bárosok olyan 450 eurót keresnek havonta, ami eléggé kevés ahhoz képest, hogy itt is euró a fizető eszköz. A szezonon kívül elég nehéz munkát találni, így a legtöbben nem is terveznek dolgozni október után vagy a „majd lesz valahogy” stádiumban vannak. Ennek köszönhetően valaki nyáron 2 munkát is csinál egyszerre. Az egyik srác reggeltől a szálloda bárjában dolgozik, aztán hajnal 2-ig egy kávézóban szolgál fel. Van olyan is, aki csak szimplán nem tud elhelyezkedni a diplomájával, így ez az egyetlen lehetősége a munkakeresés mellett, hogy pénzhez jusson. Elképzelhető, hogy a vezetőségnek ezért sem túl fontos az, hogy különösebben motiválja a dolgozókat pénzbeli juttatással vagy egyéb lehetőségekkel. Kiderült, hogy az egyetlen indok arra, hogy emelkedjen a fizetés az a kor. 25 éves kor felett elvileg 50 vagy 100 euróval többet tehetnek zsebre a dolgozók. Az életszínvonalat az is jól ábrázolja, hogy a legtöbb görög robogóval vagy 10 év feletti kocsival. A személyzetben amúgy 20 éves kortól egészen 50+-ig mindenki megtalálható. A másik dolog, ami jellemző a görögökre „No para-siga-siga”, azaz nyugisan intéznek mindent. A bárosoknak ráér rendbe rakni a beach restaurantot akkor, amikor felbukkan az egyik manager. 6 óra helyett simán negyed 7-kor kezdik el elpakolni a délutáni snacket. A magyarok sztorijából kiderült, hogy tavaly Zakynthoson is simán belefért kávézgatniuk a tűzoltóknak, amikor a fél erdő égett a szálloda körül. A legfrissebb tapasztalatom szerint pedig még egy póker party megkezdéséhez is 1 óra kell a zsetonok kiosztásától számítva. Az egész mentalitást nagyon jól levezette az egyik srác előző este egy sztori kapcsán. Mikor megérkezett a szobatársa, a főnöke észrevette, hogy milyen disznóólban él a gyerek és elég rendesen lecseszte. Majd amikor realizálta, hogy a szobatársa egy kis szerencsétlen 18 éves csóka, akkor csinált magának egy kávét és úgy hagyta az egészet.

Ezen kívül nyílván ez nem tipikus görög, hanem csak a szálloda tulajdonsága, de a kommunikáció sem az erősségük. 3 hét alatt először látta be az egyik magasabb beosztású kolléga, hogy lehetetlenség a beach party-n a homokban táncolni. Ez persze nem jelenti azt, hogy bármi is változna a jövőben, de legalább valaki megértette, hogy az animátoroknak is lehet igazuk. A heti pontozásból amúgy kiderült, hogy velünk tényleg nincs gondjuk az embereknek, viszont a pénteki élőzenét a vendégek sem találják túl színvonalasnak. Ezt az előző bejegyzésben kifejtettem, hogy azon kívül, hogy a zenei összeállítás nem pörgeti fel az embereket, a minőség is elég gyenge. Ennek a problémának a kezelésére az volt az első ötlete a vezetőségnek, hogy át kellene őket tenni a beachre, mert akkor sokkal hangulatosabb lenne. (A mi véleményünk az első show óta az, hogy rúgják ki őket a francba.)

Ezen kívül még 2 érdekesség a strand sajátosságairól. A 3 km-es strandszakasz végén a tengerből, közel a parthoz édes víz tör fel, ami elvileg egy különlegessége Corfunak. A másik dolog is a természethez kapcsolódik. Elég gyakran van szeles idő és a hullámok kimossák a partot. Az első beach party a választó úttól számítva 3 sor napággyal lett megrendezve. Hetente tűnik el ebből egy sor napágy parttal együtt, így a legutóbbi party-n már egy sor sem volt meg. Amúgy kiderült, hogy 2 éve a strand is egyenes volt, azóta meg valahogy elferdült.

Az estéim amúgy főleg a kártyázással telnek. Megint játszottam az angolokkal ivós játékot.

 (Ace- hit your face
2- for you (pick  people to drink)
3-Me
4-Girls drink
5-tippeld meg hányat mutatnak (0-át vagy 5-öt mutathatsz és össze kell adni minden kezet)
6-only dicks
7-Heaven (every 1 points up and the last person drinks)
8-make a rule
9-make a ryme

10-categorie
Jack-gyorsasági feladat (aki utoljára csap az asztalra az iszik)
Queen-akinél ez a kártya van, annak a kérdésére nem válaszolhatsz, ha mégis iszol
King-változatosság kedvéért aki húzta az iszik)

A játékot ajánlom mindenkinek, aki viccesre szeretné magát inni egy jó társaságban.

Ezen kívül kiderült, hogy a staffból valakinek van póker készlete is. Elsőnek 4 embernek sikerült összeülni, kártyázni. Én voltam az egyetlen, aki tétet akart bedobni a versenybe, de sajnos ez nem jött össze, pedig kivételesen nyertem. Azóta 3-szor volt pókerparty, de az első óta valahogy már nem köt le a dolog túlzottan, főleg hogy a második játékban is nagyrészt én álltam a legjobban, csak aztán meguntam a játékot.

A héten a másik két magyar lebetegedett az animátorok közül. Szerencsére váltották egymást, de így is megnyertem egy délutánt egyedül a miniclubban. Anyum ötlete alapján feldobtam egy ugróiskolás ötletet, de nem volt túl nagy sikere. Valahogy azért mindenki lekötötte magát abban a 2 órában. A betegeskedések miatt sokat hezitáltunk rajta, hogy mi legyen a keddi műsorunk. Végül megszavaztunk egy Crazy Dance Show-t, ami nem volt túl sikeres, szóval valószínűleg a quizzel jobban jártunk volna. Az utóbbit azért nem lőttük el, mert a TUI-s munkatárs bejelentkezett, hogy egy ilyen este folyamán fel szeretne dobni egy adománygyűjtési lehetőséget a jövő héten. Aztán végül miután feltettünk neki egy-két alapvető kérdést, (pl. mi lenne a díjazás, hogyan szeretné bevezetni…) rájött, hogy ez túl nagy munka, szóval lehet, hogy csúszik egy hetet.

A bejegyzésemet a hét meglepetéseivel zárnám. A hotelbe érkezett egy magyar család 1 hétre. Kiderült, hogy 1,2 millióba kerül a kiruccanás ide. Ők amúgy az egyik éjszaka érkeztek, amikor közölte velük a recepciós, hogy nincs foglalásuk, de végül azért mégis csak előkerült az a szoba.

A másik meglepetés az volt, hogy sikerült megszerveznem egy felnőtt vízilabdát. Az ivós-kártyázós csapat dobta fel, hogy jó lenne és jönnének, úgyhogy komolyabban ráfeküdtem a témára. Reggeltől kezdve hirdettem a 16 év felettieknek a délután 3 órás programot és végül 15 fő gyűlt össze. Ez azért nagy csoda, mert pár nappal ez előtt kb. 4 emberem volt a korosztályba, így vegyesen voltak a gyerekekkel. Ahhoz képest, hogy mindenki mondta, hogy nagyon kemény játék lesz végül csak egy 2 méter magas apuka válla reccsent meg, akit átfordítottak a 150 cm-es vízben. (Hozzáteszem ez a meccs még így sem olyan élvezetes, mint egy orosz /német játék)

 

A mai bejegyzésbe ennyire gondoltam. Legyen szép a napotok!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://goroganimator.blog.hu/api/trackback/id/tr985427953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása